Novak Djokovic
@ATP_Entry
Ostatni tytuł: US Open 2023
Rafael Nadal

tennisnet.com
Ostatni tytuł: Roland Garros 2022
Ostrzegałem już w tytule, żebyś nie wchodził.Robertinho pisze:Chcesz jak rozumiem powalczyć o tytuł założyciela najbardziej rakotwórczego tematu w dziejach forum?
Gdybym miał aż tak zaawansowane statystyki, to jestem przekonany, że słowo "rekord" było najczęściej wpisywanym przez Ciebie i Wujka w ostatnich miesiącach (najczęściej z grona wszystkich userów).Robertinho pisze:Liczę na tenisowe hipsterstwo forumowiczów. Kto się jara, ten (wpisz najbardziej dotkliwą dla Ciebie obelgę).
Dlaczego?Robertinho pisze:Więcej nie nabijam postów temu tematowi.
Bo Federer, Nadal, Djokovic i Murray są dla niektórych forumowiczów wcieleniem zła (czytaj: statycznego układu) w czołówce. To jednak mylenie przyczyn ze skutkami, bo winnymi tej sytuacji są pretendenci, którzy nie potrafią ich zdetronizować ani nawiązać z nimi rywalizacji. Trudno mieć pretensje do Big 3/4, że wykorzystują ten sam rzeczy mimo ich spadającej dyspozycji, co może jeszcze bardziej pogarszać odbiór. Wielu z nich zakochało się w tenisie na pokoleniu New Ballsów (młody Fed, Roddick, Hewitt, Safin), co czyni widok hegemonii Fedalovicia niezbyt przyjemnym.MrHesiak pisze:Dlaczego?
Jak już pewnie wiesz, to forum to taka trochę scena do publicznego wylewania gorzkich żali. Nie bądź gorszy od pozostałych Federastów.
Nadal ma bodajże 12 sezonów ze szlemem na koncie (ten będzie 13, bo nie wyobrażam sobie aby nie wygrał żądnego z dwóch pierwszych turniejów w 2019), Fed uzbierał ich 10.MrHesiak pisze: ↑23 sty 2019, 17:51Federer sam sobie jest winien, że w czasach świetności czyli 2004-2007 nie ograł Nadala choćby dwa razy w RG, mielibyśmy teraz 22-15 i właściwie byłoby po temacie. Przecież w 2006 wygrał pierwszego seta wysoko i mógł pójść za ciosem i to wygrać, a w 2007 miał tyle bp, że głowa mała. Nadal nie miał takiego okresu jak RF w latach 2004-2007( myślałem, że to wystarczy, żeby rekord się utrzymał), żeby wygrywać niemalże szlema za szlemem, a za chwilę może się okazać ze go dogoni albo nawet wyprzedzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości