9/10 Stopa - Komentarz zawsze na najwyższym poziomie, dużo informacji, ciekowostek. Pod względem techniki komentowania również doskonale, wzorowa dykcja. Czasami zbyt daleko idące opinie, ale rzadko na szczęście się to zdarza. I jeszcze jedna malutka rysa to słaba znajomość geografii, choć co prawda nie jest to wiedza konieczna, jednak jak się czegoś nie jest pewien to się po prostu nie mówi, że np. Tunezja leży na Płw. Arabskim.

Może też ja jestem delikatnie na tym punkcie wrażliwy, bo zdawałem rozszerzoną gecie, ale zdania nie zmieniam.
8/10 Sidor - Rewelacyjny komentarz od strony zawodniczej, tzn. doskonale rozumie tenisistów, widzi dokładnie kto jaki błąd popełnia. Świetny głos, jednak trochę martwi mnie, że mało interesuje się ogólnie rozgrywkami tenisowymi poza komentowaniem. Sam przyznał, że przez wakacje prawie w ogóle nie śledził turniejów i później pierwszy raz się słyszy takie nazwiska jak Marius Copil.
8/10 Furjan - Słaby głos i to go trochę dyskwalifikuje do komentowania najważniejszych meczów, a szkoda, bo facet świetnie zna wszystkie zasady, mase zawodników i bardzo chętnie z tą wiedzą dzieli się z widzami.
7/10 Synówka - pewnie dla wielu zaskoczenie, że tak wysoka ocena, ale przyjemny głosik, naprawdę duża wiedza na temat zawodników i ogólnie. Czasami może zaczynać irytować mądrościami, szczególnie podczas meczów naszych reprezentantów(tki), ale poza tym nie mam uwag.
6/10 Jans-Ignacik - moim zdaniem wybitnym komentatorem ona nie będzie. Styl nie za ciekawy, słaba dykcja... Resztę z wiadomych względów ma na dobrym poziomie, choć mogła by też swoją wiedzę jeszcze bardziej wykorzystywać.
5/10 Strączy - Jakoś nie podpadła mi jakoś szczególnie jak to miało miejsce podczas poprzednich WS-ów. Dość wyważone komentarze, niewiele błędów, jednak głos trochę taki 'zimny" co niekoniecznie zachęca do śledzenia meczów z jej komentarzem.
4/10 Rainka - Minimalnie poszedł do przodu ze swym komentarzem, bo już nie tylko patrzy na statystyki, ale też zaczyna analizować mecz, ale jednak to za mało i dużo pracy przed panem Bartoszem, zważywszy że głos w połąćzeniu ze stylem ma mocno usypiający.
3/10 Domański - Głos spoko, reszta na NIE. Styl przypominający gościa wychodzącego z wesela, masa błędów co przekreśla go całkowicie.
3/10 Wolfke - Podobnie co wyżej, czyli głos znośny, jednak czytanie statystyk z czym też ma problem nie najlepiej świadczy o nim.
1/10 Kwinta - jeden punkt za to, ze nie chce się spać podczas jego relacji. A o reszcie lepiej dla dobra tego forum i jego osoby nie wspominać.